ШЕРИ 61 ЕООД За насПартньориСертификати ПродуктиВариваОРИЗБОБЛЕЩАМАКАРОНЕНИ ИЗДЕЛИЯЗЪРНЕНИОсновни храниЗАХАРСОЛБРАШНООЛИООЦЕТМАСЛИНИFIORRE Food / HoReCaЗдравословно и вкусноЗЪРНЕНИ ЗАКУСКИСЕМЕНА И ПОРЪСКИДРУГИ ПАКЕТИРАНИЗеленчукови/плодови консервиЗЕЛЕНЧУЦИПИКАНТНО И ЛЮТОЗА ВКУСНИТЕ ЯСТИЯКОНСЕРВИРАНИ ВАРИВАЗИМНИНА И НЕ САМОКОМПОТИ И НЕКТАРИКОНСЕРВИРАНИ ГЪБИЛЮТЕНИЦИМесни, рибни и други консервиМЕСНИ КОНСЕРВИРИБНИ КОНСЕРВИКОНФИТЮРИ/МАРМАЛАДПЧЕЛЕН МЕД И ЕЛИКСИРИХрани за домашни любимциГОТОВИ ХРАНИ /КОНСЕРВИ/ГОТОВИ ХРАНИ ЗА КОТКИГОТОВИ ХРАНИ ЗА КУЧЕТАЗА ДРУГИ ЛЮБИМЦИ /РЕЗЕРВА/СУХИ ХРАНИ /ГРАНУЛИ/СУХИ ХРАНИ ЗА КОТКИСУХИ ХРАНИ ЗА КУЧЕТАЗА ДРУГИ ЛЮБИМЦИ /РЕЗЕРВА/ДРУГИ АРТИКУЛИ /РЕЗЕРВА/Нехранителни продуктиДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА ЗА БАРБЕКЮТИШУ-ПРОДУКТИПЛАСТМАСОВИ ИЗДЕЛИЯКАПАЧКИ, КИБРИТ, ЕЛ.КРУШКИДРУГИ НЕХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИСофия Мел Вкусно Кариери Контакти

Ориз по Барселонски

Ориз по Барселонски

 

Необходими продукти:

  • 240 гр. ориз Перлен "Fiorre"
  • 80 гр. масло
  • 120 гр. шунка
  • 1 глава кромид лук
  • 2 бр. домати
  • 120 гр. грах
  • 2 ч.ч. (400 мл) бульон
  • магданоз
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Ситно нарязания лук се изпържва в масло до пожълтяване, прибавят се ситно нарязаната шунка, попарените, обелени и също ситно нарязани домати, изпържва се, след това се поставят почистения, изплакнат и попарен ориз, сол на вкус и се изпържва. Сместа се залива с горещ бульон (или вода) и се вари 7 минути, докато се поеме почти всичката течност. Прибавя се определеното количество грах, подправя се и се задушава в слаба фурна до омекване.