ШЕРИ 61 ЕООД За насПартньориСертификати ПродуктиВариваОРИЗБОБЛЕЩАМАКАРОНЕНИ ИЗДЕЛИЯЗЪРНЕНИОсновни храниЗАХАРСОЛБРАШНООЛИООЦЕТМАСЛИНИFIORRE Food / HoReCaЗдравословно и вкусноЗЪРНЕНИ ЗАКУСКИСЕМЕНА И ПОРЪСКИДРУГИ ПАКЕТИРАНИЗеленчукови/плодови консервиЗЕЛЕНЧУЦИПИКАНТНО И ЛЮТОЗА ВКУСНИТЕ ЯСТИЯКОНСЕРВИРАНИ ВАРИВАЗИМНИНА И НЕ САМОКОМПОТИ И НЕКТАРИКОНСЕРВИРАНИ ГЪБИЛЮТЕНИЦИМесни, рибни и други консервиМЕСНИ КОНСЕРВИРИБНИ КОНСЕРВИКОНФИТЮРИ/МАРМАЛАДПЧЕЛЕН МЕД И ЕЛИКСИРИХрани за домашни любимциГОТОВИ ХРАНИ /КОНСЕРВИ/ГОТОВИ ХРАНИ ЗА КОТКИГОТОВИ ХРАНИ ЗА КУЧЕТАЗА ДРУГИ ЛЮБИМЦИ /РЕЗЕРВА/СУХИ ХРАНИ /ГРАНУЛИ/СУХИ ХРАНИ ЗА КОТКИСУХИ ХРАНИ ЗА КУЧЕТАЗА ДРУГИ ЛЮБИМЦИ /РЕЗЕРВА/ДРУГИ АРТИКУЛИ /РЕЗЕРВА/Нехранителни продуктиДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА ЗА БАРБЕКЮТИШУ-ПРОДУКТИПЛАСТМАСОВИ ИЗДЕЛИЯКАПАЧКИ, КИБРИТ, ЕЛ.КРУШКИДРУГИ НЕХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИСофия Мел Вкусно Кариери Контакти

Гъби с ориз на фурна

Гъби с ориз на фурна

 Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. ориз Тракия "Fiorre"
  • гъби - около 350 г
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 3 скилидки
  • пресен лук
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер - 1/2 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Загрейте олиото в тенджера и запържете накълцаните праз и чесън, нарязан по-едро.Щом омекнат, добавете гъбите и задушавайте, докато и те омекнат. Прибавете ориза и бъркайте до запържването му. Долейте 1 ч.ч. вода и овкусете с подправките на вкус.Прехвърлете в голяма тава, долейте 5 ч.ч. топла вода и сложете ястието да се изпече до набъбване на ориза. Пече се в предварително загряна на 180-190 градуса фурна.Поднесете с накълцан пресен лук.