ШЕРИ 61 ЕООД За насПартньориСертификати ПродуктиВариваОРИЗБОБЛЕЩАМАКАРОНЕНИ ИЗДЕЛИЯЗЪРНЕНИОсновни храниЗАХАРСОЛБРАШНООЛИООЦЕТМАСЛИНИFIORRE Food / HoReCaЗдравословно и вкусноЗЪРНЕНИ ЗАКУСКИСЕМЕНА И ПОРЪСКИДРУГИ ПАКЕТИРАНИЗеленчукови/плодови консервиЗЕЛЕНЧУЦИПИКАНТНО И ЛЮТОЗА ВКУСНИТЕ ЯСТИЯКОНСЕРВИРАНИ ВАРИВАЗИМНИНА И НЕ САМОКОМПОТИ И НЕКТАРИКОНСЕРВИРАНИ ГЪБИЛЮТЕНИЦИМесни, рибни и други консервиМЕСНИ КОНСЕРВИРИБНИ КОНСЕРВИКОНФИТЮРИ/МАРМАЛАДПЧЕЛЕН МЕД И ЕЛИКСИРИХрани за домашни любимциГОТОВИ ХРАНИ /КОНСЕРВИ/ГОТОВИ ХРАНИ ЗА КОТКИГОТОВИ ХРАНИ ЗА КУЧЕТАЗА ДРУГИ ЛЮБИМЦИ /РЕЗЕРВА/СУХИ ХРАНИ /ГРАНУЛИ/СУХИ ХРАНИ ЗА КОТКИСУХИ ХРАНИ ЗА КУЧЕТАЗА ДРУГИ ЛЮБИМЦИ /РЕЗЕРВА/ДРУГИ АРТИКУЛИ /РЕЗЕРВА/Нехранителни продуктиДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА ЗА БАРБЕКЮТИШУ-ПРОДУКТИПЛАСТМАСОВИ ИЗДЕЛИЯКАПАЧКИ, КИБРИТ, ЕЛ.КРУШКИДРУГИ НЕХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИСофия Мел Вкусно Кариери Контакти

Оризова салата със сьомга

Оризова салата със сьомга

Необходими продукти

  • 150гр ориз Басмати "Fiorre"
  • 3 с.л.соев сос
  • ¾ ч. л. паста от уасаби
  • 6 с. л. сок от лайм
  • 2 с. л. захар
  • 450гр парче филе от сьомга без кожа
  • 4 стръка пресен  лук
  • 2-3 листа  мента  нарязана на ситно
  • ½ с. л. маково семе.

 

Начин на приготвяне

Разбъркайте соевият сос, уасабито и  сокът от лайм .Овкусете сьомгата и я сложете да се пече във вече загрята до 190°C  фурна около  8-10 минути. Заварете вода, добавете ориза и оставете да къкри за 25 минути. Отцедете.В голяма купа добавете оризът,пресният  лук, ментата, маковото семе , дресинга от уасаби и охладената сьомга. Разбъркайте внимателно. Подправете и сервирайте.