Ашуре с горски плодове
Необходими продукти:
- грухана пшеница Fiorre - 200 г
- кафява захар Fiorre - 1 к.ч.
- кристална захар Fiorre- 2 с.л.
- нишесте - 1 п. ванилия
- горски плодове - 150 г /нар,боровинки, къпини, малини/
- орехи - 1/2 ч.ч. ядки
- стафиди Fiorre- 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Измийте много добре груханата пшеница Fiorre. Сложете го в съд за варене и налейте вода - 1:3 части. Сварете житото до пълна готовност.По време на варенето, отстранете пяната и ако е необходимо, добавете още вода.Когато житото е готово, прибавете захарта и размитото нишесте на тънка струйка при непрекъснато бъркане.След като ашурето се сгъсти, отстранете го от котлона, добавете стафидите, ореховите ядки и горските плодове.Разбъркайте до еднородности разсипете в подходящи купички или чашки. Поднесете охладено.