Паеля
Начин на приготвяне:
- 400 гр ориз Бланширан Fiorre
- 1 червенa чушка нарязана на ивици
- 1 нарязан голям домат
- 2 скилидки чесън
- 6 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици ситно нарязан магданоз
- 1 супена лъжица червен пипер
- 300 г лаврак на парчета
- 250 г миди
- 150 г калмари пръстени
- 12 скариди
- 1,5 л бульон от морски дарове
- сол
- 1 кафена лъжица шафран
Начин на приготвяне:
Загрейте бульона в голям съд и сложете шафрана.В голям плитък тиган загрейте 4 супени лъжици зехтин на средно силен огън и леко запържете рибата , скаридите и калмарите 1-2 минути. Не гответе напълно. Извадете и резервирайте.Добавете останалите 2 с.л. зехтин и запържете червения пипер, последван от нарязания на кубчета домат, добавяйки чесъна i магданоза , като разбъркате всичко заедно. Намалете котлона и добавете ориза, като го разбърквате, за да се запържи леко. Това помага да се избегне лепкавостта в ориза.След това изсипете всичко в горещия бульон и варите от 3 до 5 минути, като от време на време разбърквате ориз. Добавете рибата и морските дарове, разпределяйки ги в тигана с паелята. Овкусете със солта. Не бъркайте. Намалете котлона и да продължи да къкри, докато оризът поеме течността (около 14 минути). Добавете допълнителна течност, ако е необходимо.