Пиле с ориз и черен боб
Необходими продукти:
- 100гр черен боб Fiorre - прдварително сварен и добре отцеден
- 2 ч.ч. ориз Жасмин Fiorre
- 1 бр. пилешки гърди без кости - нарязани на кубчета
- 1 с. л. слънчогледово олио Fiorre
- 4 стръка зелен лук - нарязан (оставете по-светлите и по-тъмните части отделно)
- 2 скилидки чесън - смлени
- 1 1/2 чаши пилешки бульон
- 1/2 люти чушки нарязани зелени -от консерва
- 2 ч. л. кора от лайм
- 3 с. л. сок от лайм
- 1/3 чаша нарязан кориандър
- Сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте олио в голям тиган на средно силен огън. След като е горещо, добавете пилешкото месо, подправете със сол и черен пипер и запържете до готовност, около 6 минути, като добавите по-леки порции зелен лук и чесън за последната 1 минута готвене.
Разбъркайте бульон, зелен лук, зелени люти чушки, кора от лайм, сок от лайм, черен боб и подправете със сол и черен пипер на вкус. Оставете сместа да заври, добавете ориза, потопете напълно ориза в бульон и оставете да ври 20 секунди, след което отстранете от огъня и веднага покрийте с капак. Оставете да почине 5-6 минути.
Ако е необходимо, върнете тигана на среден огън и гответе - разбъркайте 1 минута, за да позволи на ориза да абсорбира излишната влага. Отстранете от котлона, добавете кориандъра и оставете да почине непокрито за 3 минути.