Боб с телешко месо
Необходими продукти:
- Боб Добруджанка "Fiorre" - 500 гр,
- телешко месо 400 гр./без костите/
- 1 с.л.доматено пюре или 2-3 домата
- 2 глави лук
- 1 морков
- 3 с.л. олио
- 1 телешки бульон
- 1 ч.л. червен пипер
- сол
- джоджен
- черен пипер.
Начин на приготвяне:
Накиснете боба от вечерта. На другия ден водата се сменя и се сварява/мове и в тендвера под налягане,става по бързо/.В отделен съд се слага мазнината и за около 10 минути се запържва месото,което предварително сме нарязали на малки парчета.Месото се изважда и в същата мазнина се задушава лъка.След това се прибавят доматите,червения и черния пипер,солта и половин чаша вода.След като сместа заврисе прибавя месото и вече свярения фасул,ако е необходимо се долива вода,колкото да покрие сместа.Вари се на слаб огън около 20 мин.,след което се поставя джоджена.