ШЕРИ 61 ЕООД За насПартньориСертификати ПродуктиВариваОРИЗБОБЛЕЩАМАКАРОНЕНИ ИЗДЕЛИЯЗЪРНЕНИОсновни храниЗАХАРСОЛБРАШНООЛИООЦЕТМАСЛИНИFIORRE Food / HoReCaЗдравословно и вкусноЗЪРНЕНИ ЗАКУСКИСЕМЕНА И ПОРЪСКИДРУГИ ПАКЕТИРАНИЗеленчукови/плодови консервиЗЕЛЕНЧУЦИПИКАНТНО И ЛЮТОЗА ВКУСНИТЕ ЯСТИЯКОНСЕРВИРАНИ ВАРИВАЗИМНИНА И НЕ САМОКОМПОТИ И НЕКТАРИКОНСЕРВИРАНИ ГЪБИЛЮТЕНИЦИМесни, рибни и други консервиМЕСНИ КОНСЕРВИРИБНИ КОНСЕРВИКОНФИТЮРИ/МАРМАЛАДПЧЕЛЕН МЕД И ЕЛИКСИРИХрани за домашни любимциГОТОВИ ХРАНИ /КОНСЕРВИ/ГОТОВИ ХРАНИ ЗА КОТКИГОТОВИ ХРАНИ ЗА КУЧЕТАЗА ДРУГИ ЛЮБИМЦИ /РЕЗЕРВА/СУХИ ХРАНИ /ГРАНУЛИ/СУХИ ХРАНИ ЗА КОТКИСУХИ ХРАНИ ЗА КУЧЕТАЗА ДРУГИ ЛЮБИМЦИ /РЕЗЕРВА/ДРУГИ АРТИКУЛИ /РЕЗЕРВА/Нехранителни продуктиДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА ЗА БАРБЕКЮТИШУ-ПРОДУКТИПЛАСТМАСОВИ ИЗДЕЛИЯКАПАЧКИ, КИБРИТ, ЕЛ.КРУШКИДРУГИ НЕХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИСофия Мел Вкусно Кариери Контакти

Боб в гювеч с пушени ребра

Боб в гювеч с пушени ребра

Необходими продукти:

  • 500гр боб Елит “Fiorre"
  • 500 г пушени ребра
  • 5 с.л.олио
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 стрък пресен чесън
  • 1 бр. моркови
  • 1 бр. червена чушка
  • 1 бр. домат
  • 1/2 с.л. червен пипер
  • 6-7 стръка пресен джоджен
  • 2-3 стръкчета прясна мащерка
  • 2-3 листчета целина
  • сол - на вкус

Начин на приготвяне:


  Бобът се измива и се накисва във вода за около 12 часа. След това водата се сменя, налива се нова, слага се сода и се слага на котлона.
Щом заври, водата отново се сменя, бобът се измива и прехвърля в глинен гювеч.Зеленият лук, чесънът, морковът и червената чушка се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в гювеча заедно с малко олио и червен пипер, след което се долива вода.Вкусният боб в гювеч се похлупва и слага се в студена фурна. Бобът се готви около половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 150 градуса.
Към края на готвенето, когато бобът е почти готов, се добавят сол на вкус, настърган домат, пресните подправки - джоджен, мащерка, целина и нарязаните на порции пушени ребра.
Бобът със свински ребра се връща отново във фурната и се готви до пълната му готовност.