Пиле с ориз и зеленчуци
Необходими продукти:
- 2 ч. чаши ориз Бисерен "Fiorre"
- 1бр. пиле /1-1,2кг/
- 420г консерва грах
- 420г консерва сладка царевица
- 1бр. морков
- глава лук
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето и го сложете в тенджера като към него добавите нарязаните на много ситно лук и морков, сол на вкус и черен пипер. Добавете вода колкото да залеете пилето. След като пилето е сварено, внимателно отцедете бульона, той ще трябва и за самото приготвяне на ястието.В тава добавете бульона, в който варихте пилето. Добавете ориза и сложете във фурната за около 10-на минути.След това добавете граха, царевицата и разбъркайте добре. Пилето се добавя последно, отгоре върху зеленчуците. Печете, докато оризът поеме течността.