ШЕРИ 61 ЕООД За насПартньориСертификати ПродуктиВариваОРИЗБОБЛЕЩАМАКАРОНЕНИ ИЗДЕЛИЯЗЪРНЕНИОсновни храниЗАХАРСОЛБРАШНООЛИООЦЕТМАСЛИНИFIORRE Food / HoReCaЗдравословно и вкусноЗЪРНЕНИ ЗАКУСКИСЕМЕНА И ПОРЪСКИДРУГИ ПАКЕТИРАНИЗеленчукови/плодови консервиЗЕЛЕНЧУЦИПИКАНТНО И ЛЮТОЗА ВКУСНИТЕ ЯСТИЯКОНСЕРВИРАНИ ВАРИВАЗИМНИНА И НЕ САМОКОМПОТИ И НЕКТАРИКОНСЕРВИРАНИ ГЪБИЛЮТЕНИЦИМесни, рибни и други консервиМЕСНИ КОНСЕРВИРИБНИ КОНСЕРВИКОНФИТЮРИ/МАРМАЛАДПЧЕЛЕН МЕД И ЕЛИКСИРИХрани за домашни любимциГОТОВИ ХРАНИ /КОНСЕРВИ/ГОТОВИ ХРАНИ ЗА КОТКИГОТОВИ ХРАНИ ЗА КУЧЕТАЗА ДРУГИ ЛЮБИМЦИ /РЕЗЕРВА/СУХИ ХРАНИ /ГРАНУЛИ/СУХИ ХРАНИ ЗА КОТКИСУХИ ХРАНИ ЗА КУЧЕТАЗА ДРУГИ ЛЮБИМЦИ /РЕЗЕРВА/ДРУГИ АРТИКУЛИ /РЕЗЕРВА/Нехранителни продуктиДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА ЗА БАРБЕКЮТИШУ-ПРОДУКТИПЛАСТМАСОВИ ИЗДЕЛИЯКАПАЧКИ, КИБРИТ, ЕЛ.КРУШКИДРУГИ НЕХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИСофия Мел Вкусно Кариери Контакти

Лозови сарми по гръцки

Лозови сарми по гръцки

     Необходими продукти:

      Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно, запържваме го в сгорещен зехтин. Оставяме продуктите да омекнат.Прехвърляме и предварително измития ориз. Наливаме малко вода и лимонов сок. Поръсваме с черен пипер на вкус и сол, разбъркваме, варим ориза за кратко.Нарязваме пресните подправки на ситно, добавяме ги към останалите продукти. Наливаме още малко вода, зехтин и лимонов сок. Оставяме сместа да заври и ориза да поеме течността. Завиваме тънки продълговати сарми. Редим ги в тенджера, на дъното на която сме поставили няколко листа.Наливаме зехтин, поливаме обилно с лимонов сок.Покриваме сармите с чиния, наливаме вода, докато ги покрием. След като сместа заври, намаляваме силата на огъня и варим в продължение на 30 мин. Сервираме сармите студени.