Пълнени чушки
Необходими продукти
- 15бр.сушени чевени чушки
- 7-8 глави лук
- 200гр ориз Български "Fiorre"
- 100мл. Олио
- 1 ч.л.червен пипер
- чубрица
- сол
Начин на приготвяне
Почистените от семето и дръжките чушки се попарват в леко подсолена вода за да омекнат.В половината от олиото се запържва лукът,нарязан на ленти,прибавя се и се задушава леко оризът с червеният пипер,солта и чубрицата.Със сместа се пълнят чушките и се нареждат в тавичка.Между тях се поставят резенчета картофи,леко посолени.Отгоре се полива олио и поръсва чубрица.Долива се хладка вода така,че чушките да се покрият до средата.Пече се до омекване на ориза.