Ризото с манатарки
Необходими продукти:
- 2 ч.чаша ориз Арборио "Fiorre"
- 2 кубчета зеленчуков бульон
- 50 гр масло
- 400 гр гъби манатарки
- 1 глава лук - нарязан на ситно
- 2 сръка нарязан пресен лук
- 1/3 ч.чаша ситно настърган пармезан
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаша сухо бяло вино
Начин на приготвяне:
Разтворете зеленчуковият бульон в 3 чаени чаши студена вода в тенджера. След като заври, го оставете да къкри. Разтопете половината масло и добавете гъбите.Гответе докато покафенеят. Разтопете останалото масло в тиган. Добавете лука и чесъна. Гответе при разбъркване докато омекнат. Добавете ориза,след минута и виното. Оставете да заври. Гответе при разбъркване в продължение на 2 минути или докато течността почти се изпари. Добавете гъбите.Прехвърлете във фурна. Печете, като разбърквате от време на време за 25 минути. Поръсете с пресен лук и пармезан.