Оризова салата със сьомга
Необходими продукти
- 150гр ориз Басмати "Fiorre"
- 3 с.л.соев сос
- ¾ ч. л. паста от уасаби
- 6 с. л. сок от лайм
- 2 с. л. захар
- 450гр парче филе от сьомга без кожа
- 4 стръка пресен лук
- 2-3 листа мента нарязана на ситно
- ½ с. л. маково семе.
Начин на приготвяне
Разбъркайте соевият сос, уасабито и сокът от лайм .Овкусете сьомгата и я сложете да се пече във вече загрята до 190°C фурна около 8-10 минути. Заварете вода, добавете ориза и оставете да къкри за 25 минути. Отцедете.В голяма купа добавете оризът,пресният лук, ментата, маковото семе , дресинга от уасаби и охладената сьомга. Разбъркайте внимателно. Подправете и сервирайте.