Кремсупа от червена леща и картофи
Необходими продукти:
- Червена леща Fiorre 1 кафена чаша
- картофи - 1 бр.
- моркови - 1 бр.
- лук - 1 бр.
- лютеница - 2-3 супени лъжици
- чесън - 2-3 скилидки
- сол
- олио - 2 - 3 супени лъжици
- вода - 2 литра,
- джоджен
- копър,
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Морковът, картофът и лукът се настъргват, добавя се измитата червена леща Fiorre, олиото, водата и солта всичко се сипва в тенджера и се оставя да заври.След като лещата омекне се добавя лютеницата, поправките и чесъна.Изчаква се няколко минути и тенджерата се сваля от котлона.Всичко се пасира.След като се сервира може да се поръси и с магданоз.