Ориз с пиле и морски дарове- Джамбалая
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. ориз Балдо "Fiorre"
- 450 гр. пилешко нарязано на ситно
- 500 гр. наденица нарязана на парчета
- 2 с. л. олио
- нарязана на ситно 1бр.глава лук
- 3бр.скилидки чесън
- 1бр. зелена чушка
- 1бр.стрък целина
- 400гр. домати от консерва
- 2 с. л. сос „Уорчестър“
- 1-2 ч.л. лют сос
- 2 ч. ч. пилешки бульон
- 1 ч. ч. вода
- сол
- 250 гр. почистени скариди
- 1 консерва с миди
- дафинов лист
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган сложете олио и запържете пилето и наденицата за около 5 минути. Добавете чушката, лука, чесъна , целината,подправките и разбърквайте докато зеленчуците се запържат. Прибавете доматите, скаридите и дафиновият лист. След няколко минути добавете ориза, бульона и водата и разбъркайте всички съставки хубаво. Покрийте с капак за около 15 минути или докато оризът се сготви. Добавете консервата с миди заедно със соса (ако ще използвате) и покрийте с капак за още 8 минути. Гарнирайте със зелен лук и сервирайте!