Гъби с ориз на фурна
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. ориз Тракия "Fiorre"
- гъби - около 350 г
- праз - 1 стрък
- чесън - 3 скилидки
- пресен лук
- сол
- черен пипер
- бял пипер - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Загрейте олиото в тенджера и запържете накълцаните праз и чесън, нарязан по-едро.Щом омекнат, добавете гъбите и задушавайте, докато и те омекнат. Прибавете ориза и бъркайте до запържването му. Долейте 1 ч.ч. вода и овкусете с подправките на вкус.Прехвърлете в голяма тава, долейте 5 ч.ч. топла вода и сложете ястието да се изпече до набъбване на ориза. Пече се в предварително загряна на 180-190 градуса фурна.Поднесете с накълцан пресен лук.