Боб по селски със зеленчуци
Необходими продукти:
- 500 гр боб Трапезен "Fiorre"
- 2 глави кромид лук
- 2 моркова
- 2 чушки
- 1 стрък целина
- 50 мл олио
- 1 кубче масло
- 3 стръка джоджен
- 1 с. л. доматено пюре
- 1 чаша доматен сок
- червен пипер
- щипка черен пипер
- сол
- 1 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
Накиснете боба за една нощ. Поставете го в тенджера с прясна вода и го сварете. Прецедете сварения боб и изхвърлете водата. Зеленчуците нарежете на ситно. Запържете ги в сгорещеното олио. Към тях добавете маслото и разбърквайте. След като се запържат добавете доматеното пюре, доматения сок и джоджена заедно с черния пипер. Разбъркайте. Към зеленчуците добавете боба. Разтворете червения пипер и брашното в малко вода, за да се смесят. Добавете към боба и разбъркайте запръжката. Посолете ястието, налейте малко топла вода, колкото да покрие продуктите. Прехвърлете всичко в тава за печене или гювеч. Печете на 200 градуса фурна за 40 минути.