Ориз Бланширан Fiorre се получава при особена технология при която първо се накисва, а след това преминава през водна пара. Следва сушене на слънце или с топъл въздух в сушилни. По този начин хранителните вещества се пренасят във вътрешността на зърната. Бланшираният ориз е полупрозрачен и има жълтеникав, кехлибарен цвят.
Препоръки
Независимо от вида ориз или рецептата, времето за сваряване на ориза винаги се засича от момента на завиране на водата или бульона.
- Приготвяне1 част ориз: 2 1/2 части вода
- варене: 15-18 минути
Хранителна стойност
в 100g продукт | % от РКП*
- енергийна стойност 1556kJ/ 367kcal | 18,3%
- мазнини 1g | 1,4%
- от които: наситени мастни киселини 0.3g | 1.5%
- въглехидрати 81g | 31,2%
- от които: захари 0.3g | 0,3%
- влакнини 1.8g | -
- белтъци 7.5g | 15%
- сол 0g | 0%
* Референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8400kJ/ 2000kcal).
Рецепта - "Паеля"